Over ons

De allereerste hond van mijn ouders was een flatcoated retriever. Een teefje genaamd Lady, zij is geboren op 16 mei 1993, een kleine zeven maanden voor de geboorte van mijn oudste broer. Ik ben de jongste thuis en met deze lieve hond konden wij alles. Ik denk dat mijn liefde voor de flatcoated dan ook zo heeft moeten zijn. 

Toen ik in groep 4 zat, hebben wij Lady moeten laten inslapen. Pas zeven jaar later heb ik mijn ouders kunnen overhalen om toch weer zo'n lieve flat in huis te halen. Onze Vita, geboren op 4 mei 2012, kwam dat jaar bij ons in huis en dit was voor mij mijn eerste ervaring met een pup in huis. 

Inmiddels al weer een paar jaar geleden zag ik dat de fokker van Vita in 2020 een laatste nestje met haar zus had gepland. Op dat moment heb ik zelf de stoute schoenen aangetrokken om voor mijn eerste eigen flatje te gaan. Op 14 april werd mijn Cato geboren en ik had geen betere match kunnen bedenken. Ik wilde kijken of de hondenshows een hobby van mij zouden kunnen worden, ik wilde met haar op jachttraining en vooral wilde ik heel veel met haar wandelen en knuffelen. Cato is echt mijn maatje, waar ze binnenshuis heerlijk kan dutten, kan ze buiten eindeloos rennen als ze de kans krijgt. 

 

Samen met mijn moeder ben ik gestart met het avontuur van het fokken. Ik gun iedereen zo'n lieverd als Lady, Vita, Cato of Soof.  Sunny dog of Life is een ode naar het blije altijd vrolijke karakter van de flatcoated, die in ieder mens een nieuwe vriend ziet. Daarnaast is de vertaling van Vita, leven en daarmee is zij ook onlosmakelijk verbonden met onze kennel.

In volle trots en bewondering kijk ik uit naar het eerste nestje van Cato (16 april 2024 geboren). Onze puppy's worden geboren in de woonkamer, zij kunnen daar wennen aan kinderen, honden en onze kat Tito. 

Christel Schipperen